Merijn

“Het mooiste aan mijn werk is een ruimte zo in te kunnen richten dat deze voor je werkt.”

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in hoe mensen leven en werken. Bij binnenkomst scan ik meteen de ruimte. Zelfs bij films let ik op de setting. Het is fascinerend hoe je door kleur en materiaal zorgvuldig te kiezen de sfeer kan beïnvloeden en daarmee het gedrag van mensen kunt sturen.

In 2010 maakte ik de overstap van het onderwijs naar interieurontwerp. Mijn creativiteit kan ik nu kwijt in elk aspect van het vak.


“We moeten er iets mee.”

Die vraag komt vaak naar boven wanneer er iets verandert in een ruimte. Er komen bijvoorbeeld nieuwe functies in het gebouw, de teamsamenstelling wijzigt, of er is nieuw beleid dat nog niet in de uitstraling van het gebouw terugkomt.

Een stel is gaan samenwonen, iemand heeft net een nieuw huis gekocht, of ziet op tegen een ingrijpende verbouwing. Ik help mensen dan graag door de bomen het bos te zien. Hoe meer chaos bij de start, hoe leuker ik het vind. Zelfs van een lelijk gebouw valt altijd iets moois te maken.


Persoonlijk, prettig en praktisch

De lol zit voor mij in het vinden van jouw persoonlijke stijl. Wat wil je uitvergroten, waar word je blij van? Hoe kunnen we de rust terugbrengen? En vooral: wat moet de ruimte jou brengen? De gevoelswaarde van een ruimte is net zo belangrijk als de functionele kant.

We kijken eerst wat er is en gaan dat hergebruiken. Zo benutten we de kracht en schoonheid van jouw huis of kantoor en halen we er het beste uit.


Samenwerken

Voor een goed ontwerp op maat is samenwerking essentieel. Van tevoren verzamel ik zoveel mogelijk informatie over de ruimtes en hun gebruikers, zodat ik de beste keuzes kan maken voor de inrichting en het materiaal.

Wanneer er weinig tijd is voor intensieve betrokkenheid bij de herinrichting, kan ik het ook alleen af. Als we aan de voorkant maar uitgebreid contact hebben en ik voldoende informatie heb. Dan kan ik aan de slag met het ontwerp. Met projectbegeleiding neem ik je zorgen verder uit handen.


Gedeelde kennis is dubbel plezier

Het liefste maak ik het team echt onderdeel van het traject en deel ik mijn kennis in workshops. Ik vind het nog steeds heel leuk om mensen iets nieuws te leren. Hoe pak je een ruimte zo aan dat die voor je werkt? Ga maar passen en meten!

Vaak word ik na een project nog gebeld, of ze iets mogen ophangen. Het is leuk om te merken dat mensen meer gaan nadenken over de inrichting en het effect ervan.

Dat zijn gouden momenten: als iemand er net zo blij van wordt als ik.


Meer over Merijn op LinkedIn

Profielfoto Merijn Brous